0
Για όσους δε το γνωρίζουν, η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλούς σκοπούς όπως για ηλιακά εγκαύματα, πιασμένους μυς, ανακούφιση από...

το στρες, ως αντισηπτικό και πολλά άλλα.

Τα αρωματικά έλαια δημιουργούνται από το εκχύλισμα των φυσικών ελαίων διαφόρων φυτών. Συνήθως η απόσταξη γίνεται με ατμό ο οποίος διασπά τα «κύτταρα» των φυτών που περιέχουν τα έλαια. Στην συνέχεια, ο ατμός και τα έλαια μεταφέρονται σε έναν ψυκτικό θάλαμο όπου διαχωρίζονται, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αιθέριου ελαίου.
Αρωματοθεραπεία – Λεβάντα


Αρωματοθεραπεία – Λεβάντα

Η λεβάντα έχει γεμάτο, γλυκό, λουλουδάτο άρωμα. Εκτός από αυτό, είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα αιθέρια έλαια. Θεραπευτικά, το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που κάνει θαύματα στους αγχώδεις τύπους. Ιατρικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό, για την ανακούφιση από πόνους, σε εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και πόνους στους μυς ή τις αρθρώσεις.
Αρωματοθεραπεία – Μέντα





Αρωματοθεραπεία – Μέντα

Το αιθέριο έλαιο μέντας έχει ένα πολύ διεγερτικό, αλλά ταυτόχρονα και χαλαρωτικό άρωμα, με βασικό του συστατικό τη μενθόλη. Η μενθόλη δεν είναι αποτελεσματική μόνο στη διέγερση της οξύτητας του νου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, των πονοκεφάλων (και ημικρανίες) και των πεπτικών προβλημάτων.

Για τους πονοκεφάλους μπορείτε να κάνετε μασάζ με μερικές σταγόνες στους κροτάφους σας ή να το αναμίξετε με ελαιόλαδο ή λάδι από κουκούτσια σταφυλιών για να τρίψετε τους πονεμένους σας μυς.
Αρωματοθεραπεία – Ευκάλυπτος


Αρωματοθεραπεία – Ευκάλυπτος

Το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου διαθέτει φρέσκο και καθαρό άρωμα και χρησιμοποιείται σχεδόν στα πάντα! Είναι φυσικό αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό, αντι-ιικό και αντιφλεγμονώδες. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων όπως το κρυολόγημα, ο βήχας, το άσθμα και η κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς επίσης και σε πληγές, μυικούς πόνους, εξάντληση, στοματική υγιεινή και για τη φροντίδα του δέρματος.
Αρωματοθεραπεία – Λεμόνι


Αρωματοθεραπεία – Λεμόνι

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού με το φρέσκο και διασκεδαστικό άρωμά του, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα άσχημα vibes και να αυξήσετε τη συγκέντρωσή σας καθώς και τη συνειδητότητά σας. Λειτουργεί επίσης ως αντισηπτικό και αντιμυκητιακό, ιδανικό για γρατσουνιές, κοψίματα και άλλες ανοιχτές πληγές.
Αρωματοθεραπεία – Tea Tree


Αρωματοθεραπεία – Tea Tree

Το αιθέριο έλαιο tea tree είναι δημοφιλέστατο προϊόν εναλλακτικής ιατρικής εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ευρέως γνωστό για την καταπολέμιση της λιπαρότητας του δέρματος (στο πρόσωπο και στο κεφάλι), αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περιποίηση πληγών. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν σας πριν το λούσιμο!




http://rivista.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top