0
Οι ξύλινες κατασκευές είναι πολύ εντυπωσιακές και κάνουν τον χώρο μας να δείχνει πιο ζεστός και φιλικός, είτε μιλάμε για το σαλόνι είτε ακόμη και για τον κήπο. Οι πιο όμορφες ιδέες όμως είναι εκείνες που χρησιμοποιούν κορμούς δέντρου για την κατασκευή τους.

Μια τέτοια έξυπνη, εύκολη και αρκετάοικονομική κατασκευή είναι και αυτό εδώ το τραπεζάκι από κορμούς δέντρου που θα δούμε στην συνέχεια, το οποίο είναι ιδανικό για την διακόσμηση του σαλονιού, αλλά και του εξωτερικού χώρου του σπιτιού.

Ξύλινη κατασκευή από κορμούς δέντρου βήμα προς βήμα



Τι υλικά θα χρειαστείς για το τραπεζάκι με κορμούς δέντρου:

Κορμούς μήκους περίπου 46 εκατοστά
Φύλλο κόντρα πλακέ 1.20×2.50
Κόλλα ξύλου
Βίδες
Αρμόστοκο
4 ροδάκια



Για να ξεκινήσεις λοιπόν χρησιμοποίησε το κόντρα πλακέ ώστε να δημιουργήσεις ένα κουτί με διαστάσεις 69x46x41 εκατοστά. Κόψε δύο κομμάτια με διαστάσεις 69×40.5 και άλλα δύο με 69×45.5 εκατοστά, για τις πλευρές και ακόμη 1 κομμάτι 69×45.5 εκατοστά για την κορυφή.

Η βάση είναι 84×61 εκατοστά, ούτως ώστε να μπορούν να πατήσουν επάνω και οι κορμοί. Για να τα ενώσεις χρησιμοποίησε της βίδες και στερέωσε τις πλευρές.



Στην συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την κόλλα ώστε να κολλήσεις γύρω από το ξύλινο κουτί που μόλις κατασκεύασες τους κορμούς, προσπαθώντας να μην αφήσεις καθόλου κενό ώστε να κολλήσουν καλύτερα.







Έπειτα, κόψε κομμάτια από έναν κορμό περίπου 2.5 εκατοστά και κόλλησε τα στο επάνω μέρος από το τραπεζάκι, ώστε να έχει ένα ομοιόμορφο σχέδιο. Μόλις στεγνώσει πάρε τον αρμόστοκο και άπλωσε τον από πάνω με την σπάτουλα που βάζουμε τον στόκο, για να γεμίσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν.



Τέλος, αφού αφήσεις το τραπεζάκι σου να στεγνώσει καλά, θα πρέπει να το γυρίσεις ανάποδα και να βιδώσεις επάνω στο κόντρα πλακέ τα ροδάκια, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι για να σφίξουν καλά οι βίδες.


Από εκεί και πέρα μπορείς να το διακοσμήσεις με βάση το προσωπικό σου στυλ, αν και νομίζω πως είναι εξαιρετικό και έτσι.

Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ αυτό το υπέροχο τραπεζάκι και πες μου την γνώμη σου και τυχόν δυσκολίες που συνάντησες!

http://www.aggouria.net

Δημοσίευση σχολίου

 
Top