0

1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ
ΥΛΙΚΑ
20 ml βαμμα προπολης .
30 gr. κερι.
60 ml καλο λαδι ή βαλσαμολαδο.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Λιωνουμε σε μπεν μαρι το κερι μαζι με το λαδι.μολις λιωσει το κερι ανακατευουμε για 3 min με μιξερακι χειρος (του καφε). Μολις το μιγμα γινει χλιαρο προσθετουμε

το βαμα προπολης σιγα-σιγα και ανακατευουμε πολυ καλα .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οταν το ανακατευουμε πρεπει να ειναι αραιωμενο .αν ειναι πηχτο προσθετουμε λαδι (σταματαμε για λιγο το ανακατεμα και ελεχγουμε την πυκνοτητα του).
Μπορουμε να προσθεσουμε μελι – αιθερια ελαια- μαστιχα
1ο επιδερμικο
Περνεις ενα μπουκαλι πλαστικο η” γιαλινο (διαφανο) 500ML .Το γεμιζεις στο 1/3 με προπολη και συμπληρωνεις το υπολοιπο με καθαρο οινοπνευμα αφηνοντας λιγο κενο. Το βαζεις σε ενα ντουλαπι,και για 20-25 μερες και φροντιζεις να το κουνας δυνατα 2-3 φορες τη μερα για διαλυθει καλα η προπολη . Οταν καταλαβεις οτι εγινε ενα ,προπολη και οινοπνευμα ,βαζεις λιγο βαμβακι σε ενα χωνι και το σουρωνεις σε ενα μπουκαλι φαρμακειου Ειναι ετοιμο .




2ο ποσιμο
Κανεις την ιδια εργασια, αλλα αντι για οινοπνευμα βαζεις βοτκα. Πολλοι βαζουν τσιπουρο η” οινοπνευμα ποτοποιιας ,αλλα στο μεν τσιπουρο διαλυεται δυσκολα το αλλο δεν πωλειται ελευθερα.

Για το επιδερμικο μπορεις να βαλεις και οινοπνευμα λοσιον αλλα το αποριπτω λογο των χημεικων εσανς που εχει. Αν καποια στιγμη τελειωσω με τον αποστακτηρα ισως προσθεσω κατι αρωματικο..

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας !!!

http://melissologia.great-forum.com
http://www.bioathens.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top