0

Αν εξελίξετε λίγο πιο δημουργικάτην μορφή της πιο απλής ψησταριάς, εκείνης δηλαδή που εάν στερεώσετε μια σχάραπάνω με μερικά τούβλα ακουμπισμένα το ένα πάνω στο άλλο σας επιτρέπει να ψήσετεο,τιδήποτε, οπουδήποτε, μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ πρακτική χτιστή ψησταριά για τηναυλή, την ταράτσα ή το μπαλκόνι σας.


Θα χρειαστεί απλώς να χτίσετε με πυρότουβλα ένα "τοιχάκι" σε σχήμα Π, με τρόπο που στο εσωτερικό του να μπορείστερεωθεί και σχάρα και το ειδικό "ταψί" για κάρβουνα - ξύλα.


Όποιο μέγεθος και επιμέρους μορφή σε ό,τι αφορά τιςλεπτομέρειες κι αν θελήσετε να δώσετε σε μια τέτοιακατασκευή, η βασικήδιαδικασία είναι το χτίσιμοτων πυρότουβλων με την βοήθεια "λάσπης" οικοδομής που θα φτιάξετε με τσιμέντο- άμμο- νερό σε αναλογία 3-5-2.

Ο πιο ...αλάνθαστος τρόπος είναι αφού ανακατέψετετσιμέντο και άμμο να προσθέσετε σταδιακά καιανακατεύοντας διαρκώς όσονερό χρειάζεται ώσπου να προκύψει ένα μείγμα που δεν θα "τρέχει" και θα είναι τόσοπαχύρευστο ώστε να σας επιτρέπει να δουλεύετε με άνεση τοποθετώντας το ανάμεσα στις σειρές των τούβλων και στην συνέχεια και στα κενά ανάμεσά τους.

Το σημαντικότερο, όπως και σε όλες τις χτιστές κατασκευές, είναι κάθε γραμμή τούβλων να είναι ίσια και κάθε τούβλο σε απόλυτη ευθεία με τα υπόλοιπα, γι΄αυτό και μετά τα τούβλα και την λάσπη το βασικότερο "υλικό" είναι το ...αλφάδι.

Πυρότουβλα θα βρείτε σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και αποχρώσεις όπως καιδιακοσμητικά κομμάτια για γωνίες κλπ. και σε τιμές από 0,70 λεπτά/κομμάτι τα απλά έως και 2 ευρώ περίπου τα διακοσμητικά.

Ανάλογα με την υπομονή και το ...μεράκι σας μπορείτε να δώσετε σε μια τέτοια ψησταριά πολλές διαφορετικές μορφές, ανάλογα φυσικά και με το μέγεθος του διαθέσιμουχώρου σας, να προβλέψετε μία ή και περισσότερες θέσεις για σχάρες,αποθηκευτικό χώρο για κάρβουνα/ξύλα, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικώναποχρώσεων τούβλα για περισσότερο "καλλιτεχνικό" αποτέλεσμα κλπ. ή φυσικά να την "εντάξετε" μέσα σε μια μεγαλύτερηχτιστή κατασκευή για την αυλή.


Δεν είναι καθόλου δύσκολο, ακόμη κι αν δεν έχετε εμπειρία σε χτιστές κατασκευές, είναι μια πανομοιότυπη επαναλαμβανόμενηδιαδικασία κι αν μπορείτε να ενώσετε με λάσπη μερικά τούβλα φτιάχνοντας την πρώτη σειρά είναι βέβαιον πως μπορείτε να ...υψώσετε την κατασκευή σε όποιο μέγεθοςθέλετε.

Δείτε στο video μια εξαιρετικά πρακτική τέτοια ψησταριά ακόμη κι αν δεν θέλετε να τηναντιγράψετε σε κάθε της λεπτομέρεια ο βασικός τρόπος κατασκευής είναι ίδιος για όλες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






















soulouposeto.gr/2014/04/blog-post_27.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top