0

Οδηγός για να κόψεις μόνος σου την κάρτα SIM για το νέο σου τηλέφωνο.

Απέκτησες το νέο σου τηλέφωνο και σίγουρα είσαι σούπερ ενθουσιασμένος και έτοιμος να το ξεψαχνίσεις.Αν η SIM σου όμως δεν ταιριάζει, τότε η χαρά θα πάει χαμένη, αφού δε θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις άμεσα και να απαλλαγείς επιτέλους από την περσινή μπακατέλα. Η λύση είναι η επίσκεψη σε ένα κατάστημα κινητής για νέα SIM, την οποία φυσικά θα πληρώσεις, αλλά γιατί δε δοκιμάζεις να την κόψεις πρώτα μόνος σου;


Το κόψιμο της SIM είναι φαινομενικά ένα απλό εγχείρημα, το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί δυσκολότερο από το ταξίδι στη Μόρντορ αν δεν έχεις ένα μπούσουλα. Το κακό είναι ότι αν κάνεις κάτι λάθος, η SIM αχρηστεύεται και πρέπει να πας να την αλλάξεις σε ένα κατάστημα, αλλά εξ' αρχής δεν είχες και άλλη επιλογή. Προσωπικά έχω χαλάσει κάνα δυο στην προσπάθειά μου να τις κόψω, αλλά δεν είχα στη διάθεσή μου αυτό τον οδηγό που μόλις σήμερα βρήκα στο ίντερνετ.

Κατεβάζοντας και τυπώνοντας σε σελίδα A4 αυτό το PDF, έχουμε πλέον έναν εύκολο τρόπο για να κόψουμε σωστά τη SIM, σε όλα τα διαθέσιμα μεγέθη και θα χρειαστούμε απλά ένα χάρακα, ένα μαρκαδόρο και ένα ψαλίδι.






Τοποθετούμε τη SIM μας σε μία από τις τρεις θέσεις και την κολλάμε με ταινία διπλής όψης στο χαρτί. Στην πρώτη και τη δεύτερη θέση βάζουμε την κανονική SIM για να την κόψουμε σε MicroSIM και NanoSIM αντίστοιχα, ενώ στην τρίτη θέση βάζουμε τη MicroSIM για να τη μετατρέψουμε σε NanoSIM. Με το χάρακα και το μαρκαδόρο, σημειώνουμε πάνω στη SIM τις γραμμές στις οποίες πρέπει να την κόψουμε και τέλος την ξεκολλάμε και την κόβουμε με προσοχή το ψαλίδι.

Δεν έχει σημασία αν κόψουμε πάνω στο chip γιατί στην πραγματικότητα το χρήσιμο μέρος του είναι πολύ μικρότερο. Μόλις τελειώσουμε, δοκιμάζουμε αν μπαίνει στο συρταράκι της SIM και διορθώνουμε με μία λίμα ή κόβοντας λίγο περισσότερο με το ψαλίδι.

Απλά πράγματα που σου γλιτώνουν πέντε με δέκα ευρώ, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως χρόνο ομιλίας για τον πρώτο σου μήνα.




dr android
techlandgr.blogspot.gr/2016/03/sim.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook
kolpa-tips.blogspot.gr/2016/03/sim.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top